Οι Ποικιλίες μας

Οι ποικιλίες σύκου που διαθέτει το πρότυπο φυτώριό μας είναι:

 

ΣΥΚΑ MISSION

Αυτογόνιμη ποικιλία σύκου με σκούρο μωβ-μαύρο καρπό και κοκκινωπή γλυκιά και πολύ νόστιμη σάρκα. Εξαιρετική καλλιέργεια για εξαγωγές καθώς ο σκληρός φλοιός του το καθιστά πολύ ανθεκτικό στις μεταφορές. (Όπως δηλώνει και το όνομά του είναι ένας καρπός εξαιρετικός για «αποστολές»). Θεωρείται η υψηλότερης ποιότητας ποικιλία σύκου και παρουσιάζει πολύ μεγάλη παραγωγικότητα. Το μέγεθος του καρπού φτάνει τα 60-150 γραμμάρια και η συγκομιδή του γίνεται από αρχές Αυγούστου έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

Παραγωγή:

Σε 3 χρόνια: 15 κιλά/δέντρο

Σε 5 χρόνια: 150 κιλά/δέντρο

Στα επόμενα έτη:350-500 κιλά/δέντρο.

poikiliesΣΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ

Ποικιλία με μετρίου-μεγάλου μεγέθους στρογγυλό καρπό. Ο φλοιός του είναι πράσινος με μωβ ραβδώσεις και ο καρπός νόστιμος, αρωματικός, κόκκινος με λεπτή φλούδα, και πολύ γλυκιά γεύση.

Η παραγωγή μετά από 10 χρόνια φτάνει στα 300-350 κιλά/δέντρο και η συγκομιδή του γίνεται από το τέλος Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΚΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ποικιλία με μεγάλο, μαύρο και στρογγυλό καρπό. Ο φλοιός τους είναι σκούρος με ραβδώσεις. Η συγκομιδή τους γίνεται από τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Η παραγωγή μετά από 10 χρόνια φτάνει στα 500 κιλά/δέντρο.

ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΣΥΚΑ

Ποικιλία για παραγωγή αποξηραμένων σύκων, τύπου Καλαμάτας. Η ποικιλία αυτή χαρακτηρίζεται από μεγάλα και αποδοτικά δέντρα.

ΣΥΚΑ GENTILE BIANCO

Δίφορη καλλιέργεια (καρποφορεί 2 φορές το χρόνο) . Η παραγωγή ξεκινά τον Ιούνιο (30-40%) και το υπόλοιπο (60%) ολοκληρώνεται τον Αύγουστο.

ΠΡΩΪΜΑ ΜΑΥΡΑ ΣΥΚΑ

Σύκα με κόκκινη σάρκα, δίφορη ποικιλία (καρποφορεί 2 φορές το χρόνο) . Η παραγωγή ξεκινά τον Ιούνιο (30-40%) και το υπόλοιπο (60%) ολοκληρώνεται τον Αύγουστο.

ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ (ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΣΥΚΑ)

Η παραγωγή των σύκων αυτής της ποικιλίας ξεκινά το Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται στα τέλη Δεκεμβρίου.

ΟΡΝΟΣ («ΑΡΣΕΝΙΚΑ» ΣΥΚΑ)

Χρησιμοποιούνται για τη γονιμοποίηση ορισμένων μη αυτογόνιμων ποικιλιών.